Hulp nodig bij een stroomstoring? Bel direct met een van onze monteurs Bel ons
24/7 Elektra service
Storingen snel verholpen

Krachtstroom aanleggen

Wat is krachtstroom? In een huis is de spanning van elektriciteit meestal 230 volt. Dit, gecombineerd met een maximale stroom van 16 ampère, kan ongeveer 3.520 watt aan vermogen leveren. Dit is bijvoorbeeld voldoende voor televisies, wasmachines en de meeste andere huishoudelijke apparaten. Als je echter een inductie kookplaat wilt aansluiten of andere apparaten wilt gebruiken die veel elektriciteit nodig hebben, kan het zijn dat je een tekort aan elektriciteit hebt. Over het algemeen hebben deze zwaardere apparaten meer stroom nodig dan normale aansluitingen kunnen leveren. In dit geval heeft u voedingsstroom nodig. De meeste huizen hebben standaard krachstroom.

In andere gevallen moeten grotere aanpassingen in de groepenkast worden gedaan. Om ervoor te zorgen dat deze werkzaamheden op een professionele en veilige manier worden uitgevoerd, kunt u in beide gevallen het beste de hulp inroepen van een elektricien bij u in de buurt.

Krachtstroom

Veel mensen denken dat krachtstroom een speciaal soort stroom is. Dit is echter niet het geval. De methode voor het overbrengen van elektriciteit naar het stopcontact onderscheidt krachtstroom van normale stroom. In de meeste normale stopcontacten wordt stroom geleverd door twee draden. Voor de krachtstroom worden vier draden gebruikt. Een nul draad en drie fase draden. Het is alsof de stroom uit drie bronnen tegelijk komt. Hierdoor heeft deze aansluiting meer vermogen en kan dus ook zwaardere apparatuur van stroom voorzien. Soms wordt gesuggereerd dat driefasige stroom gevaarlijker is dan normale stroom, maar dit is onjuist. Bij onjuist gebruik kan de stroomtoevoer gevaarlijk zijn, maar hetzelfde geldt voor normale stroom. Met beide vormen van elektriciteit moet voorzichtig worden omgegaan.