Hulp nodig bij een stroomstoring? Bel direct met een van onze monteurs Bel ons
24/7 Elektra service
Storingen snel verholpen

Groepenkast

Uw groepenkast is een zeer belangrijke installatie binnen uw woning, omdat het stroom van de netbeheerder rechtstreeks naar uw groepenkast gaat en vervolgens naar de rest van uw woning. Wilt u uw groepenkast vervangen of wilt u deze uitbreiden? Yes Electro staat voor al uw elektra werkzaamheden.

Bel ons direct

Groepenkast vervangen

De nieuwe groepenkast moet worden geïnstalleerd door een erkende elektricien. Omdat het vervangen van een oude groepenkast een vaardigheid is, kan niet iedereen de stoppenkast zomaar openen omdat het erg gevaarlijk is. Je moet weten wat je doet. Daarom kunt u, als u een oude stoppenkast heeft en u wilt een nieuwe meterkast plaatsen, dit het best laten doen door een een erkend elektricien.

Wanneer moet de groepenkast worden vervangen?

– Als u een oude stoppenkast heeft. (moderne groepenkast zijn betrouwbaarder en veiliger dan oude stoppenkast.
– Als de aarde niet meer goed werkt of ontbreekt. Sinds de jaren zeventig is aardlekschakelaar verplicht en sommige oudere huizen hebben dat nog niet.
– Als u gebruik wilt maken van (extra) grote verbruikers. Denk aan inductie kookplaat of, zogenaamde perilex-aansluitingen.
– Als u wilt verbouwen of uitbreiden en extra groepen wilt maken.
– Als u apparatuur wilt gebruiken die een hogere spanning nodig heeft (krachtstroom). Denk aan een sauna of een warmtepomp.
– Als de oude groepenkast versleten of defect is en niet gerepareerd kan worden.
– Als u zonnepanelen of een laadpaal wilt aansluiten.

Ook als je kortsluitingsproblemen tegenkomt, is het aan te raden om je groepenkast te vervangen. De groepenkast is dan erg versleten en de stoppen blijven springen. Het oplossen van de kortsluiting door het vervangen van de stoppen zal niet werken. Zelfs in het geval van blikseminslag kan de verdeelkast beschadigd raken door overmatige stroom die door de groepenkast vloeit. Zelfs in dit geval is het vervangen van de gesprongen stop meestal niet voldoende om het probleem op te lossen.

Hier ziet u een nieuwe groepenkast (links) naast een oude stoppenkast (rechts).

Wat kost een groepenkast vervangen?

Elke woning is anders. Hierdoor heeft niet elke woning dezelfde samenstelling van de groepenkast. Waardoor de prijs van elke groepenkast verschillend is. Denk hierbij aan het volgende: – Hoeveel groepen zijn er nodig? – Welke componenten zijn er nodig? – Op hoeveel fase draait de groepenkast? Meer informatie over 1/3 fase groepenkast. – Welke merk groepenkast gaat het om? Wij helpen u graag met deze vragen, bel direct een elektricien bij u in de regio! 030 22 71 678

+31 0302271678

Groepenkast uitbreiden

Soms is het niet nodig om de groepenkast direct te vervangen, maar moet de groepenkast uitgebreid worden om kortsluiting te voorkomen. Ook bij het uitbreiden van de groepenkast kun je op onze hulp rekenen. Dit is bijvoorbeeld nodig als u een hoge stroomgebruiker wilt toevoegen. Voorbeelden van grote stroomverbruikers die in veel huizen worden gebruikt, zijn elektrische fornuizen en jacuzzi’s, een extra groep aanleggen biedt dan uitkomst. Elk huishouden heeft veel elektrische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan koelkasten, vaatwassers, magnetrons, wasmachines en drogers. Wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd worden ingeschakeld, kan er een stroomstoring optreden. In dit geval is de stroombehoefte van slechts één groep te hoog. Het is het beste om de groepenkast uit te breiden om stroomstoring te voorkomen.

Wat kost een groepenkast uitbreiden?

Heb je vragen over het uitbreiden van de groepenkast? Elke uitbreiding van een groepenkast is anders. Wij voorzien u daarom graag van passende prijzen voor het uitbreiden of vervangen van de groepenkast. Neem direct telefonisch contact op met een van onze experts 030 22 71 678

Bel ons